Anodiseren van metaal

Anodiseren, ook wel eloxeren genoemd, is het langs elektrochemische weg aanbrengen van een oxidelaag op een aluminium ondergrond. Het anodiseren zorgt voor een verfraaiing van uw aluminium onderdelen en maakt het bovendien corrosiebestendig. Jansen Chroom is een expert in anodiseren en vele andere oppervlaktebewerkingen.

Anodiseren

Anodiseren, ook wel eloxeren genoemd, is het langs elektrochemische weg aanbrengen van een oxidelaag op een aluminium ondergrond. Het anodiseren zorgt voor een verfraaiing van uw aluminium onderdelen en maakt het tevens corrosie bestendig. Jansen Chroom is een expert in anodiseren en vele andere oppervlaktebewerkingen.

Het proces van anodiseren

Bij de vervaardiging van producten is het anodiseerproces een van de belangrijkste idealen voor de duurzaamheid en de esthetiek van het product. Het proces van anodiseren is ideaal voor verschillende materialen, maar het belangrijkste en meest gebruikte, is aluminium. De gevormde anodiseerlagen zijn in het algemeen kleurloos, glasachtig, hard, slijtvast en corrosiebestendig. Direct na het anodiseerproces is de gevormde laag poreus van structuur. Bij het inkleuren worden deze poriën voorzien van een verfoplossing, hierna wordt een seal-behandeling toegepast welke de gevormde laag sluit. De laagdikte na het anodiseren varieert tussen de vijf en twintig micron. De anodiseerlaag kan maatvast worden aangebracht.

Voordelen van anodiseren​

Het proces verandert de buitenkant van de materialen in een duurzame, corrosie- en krasbestendige laag. Er wordt tijdens dit proces een laag van minimaal 25 micron aangebracht, die net als andere lagen kan worden ingekleurd. Zowel bij het zeewaardig, als bij het standaard anodiseren zijn de anodiseerlagen isolerend.

Kleur anodiseren en hard anodiseren​

Bij Jansen Chroom kunnen we kleur anodiseren en hard anodiseren. Kleur anodiseren biedt de mogelijkheid om aluminium te anodiseren in verschillende kleuren. Hard anodiseren levert de beste slijtvastheid en kleurkracht. Elk type anodiseerproces leidt namelijk tot een andere reeks functionele en esthetische eigenschappen.

Aluminium anodiseren

Aluminium anodiseren is een veelgebruikte techniek waarbij een oxidelaag op het oppervlak van aluminium wordt gevormd. Deze laag biedt bescherming tegen corrosie en verbetert de esthetische eigenschappen van het materiaal. Het proces kan worden toegepast in diverse branches, zoals de luchtvaart, de auto-industrie, de bouwsector en de elektronica-industrie. Tijdens het anodiseerproces wordt het aluminium ondergedompeld in een elektrolytische oplossing en wordt er een stroom aangelegd om een gecontroleerde oxidelaag te creëren. Het resultaat is een duurzaam en corrosiebestendig oppervlak met verschillende kleur- en afwerkingsopties, waardoor het geschikt is voor uiteenlopende toepassingen.

Meer informatie over anodiseren

Indien u meer informatie wenst over het anodiseerproces of als u vragen hebt, kunt u contact met ons opnemen. Onze servicemedewerkers van Jansen Chroom staan voor u klaar om u al u vragen over anodiseren te beantwoorden! Neem contact op via het onderstaand formulier of bel ons op +31 (0)53 4354065.

Maak contact met ons

Bel ons direct op +31 (0)53 4354065 of vraag persoonlijk advies aan via het onderstaande formulier, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.

  • Sleep bestanden hierheen of
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maak contact met ons

Bel ons direct op +31 (0)53 4354065 of vraag persoonlijk advies aan via het onderstaande formulier, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

  • Sleep bestanden hierheen of
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen over anodiseren

Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen over het onderwerp anodiseren. Staat uw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. 

Anodiseren is een elektrochemisch proces dat wordt gebruikt om een oxidelaag te vormen op een metalen oppervlak.
Een materiaal kan worden geanodiseerd om de duurzaamheid, corrosieweerstand, elektrische isolatie of het uiterlijk te verbeteren.
Het proces van anodiseren is ideaal voor verschillende materialen, maar het belangrijkste en meest gebruikte, is aluminium.
Er zijn verschillende types van anodiseren, waaronder hard-anodiseren, kleuranodiseren en gekleurd anodiseren.
Voordelen van anodiseren zijn onder andere verbeterde duurzaamheid, corrosieweerstand, elektrische isolatie, esthetiek en chemische resistentie.
Anodiseren wordt veel gebruikt in industriële toepassingen. Veelal zijn dit bedrijven actief in de auto-industrie, de luchtvaart, woning, woningbouw en bij de productie van meubelen.