Vernikkelen en verchromen

De neerslag uit het nikkelbad dat na verchromen verschijnt, is glanzend van uiterlijk en heeft een heel lichte geelachtige lichtreflex bij daglicht. Het deel dat vernikkeld moet worden, kan voor het vernikkelen een slijpbewerking en/of polijst bewerking ondergaan om alle krassen en beschadigingen te verwijderen.

Vernikkelen en verchromen

De neerslag uit het nikkelbad dat na verchromen verschijnt, is glanzend van uiterlijk en heeft een heel lichte geelachtige lichtreflex bij daglicht. Het deel dat vernikkeld dient te worden kan voor het vernikkelen een slijpbewerking en/of polijst bewerking ondergaan om alle krassen en beschadigingen te verwijderen.

De mogelijkheden van vernikkelen

Vernikkelen biedt een zeer goede corrosieweerstand, maar is niet aanloopbestendig. Dat betekent dat de nikkellaag na verloop van tijd een grijze waas kan krijgen. De nikkellaag kan wel mechanisch worden behandeld, zowel als eindbehandeling en als tussen behandeling. Hiermee kan de nikkellaag gematteerd worden, zodat de nikkellaag een zeer mooi uiterlijk krijgt.

Vernikkelen en verchromen

Na het vernikkelen kan de nikkellaag nog worden voorzien van een andere toplaag door middel van verchromen, vermessingen, verkoperen, verzilveren of vergulden. Bij vernikkelen dient altijd rekening gehouden te worden met de maximale afmetingen.

Verchromen

Verchromen is een galvanisch proces waarbij gebruikt wordt gemaakt van elektriciteit om een voorwerp te bedekken met een laagje zink, nikkel of chroom. Dit zorgt voor een mooie glans en maakt het voorwerp corrosiebestendig.

Hieronder kan verder onderscheid gemaakt worden tussen hardverchromen en decoratief verchromen. Het verschil in de processen zit in de laagdikte die wordt neergeslagen.

Maximale afmetingen vernikkelen

  • Nikkelbad 1 4000 x 500 x 750 mm (lengte x breedte x diepte)
  • Nikkelbad 2 2300 x 1300 x 800 mm (lengte x breedte x diepte)

Maak contact met ons

Bel ons direct op +31 (0)53 4354065 of vraag persoonlijk advies aan via het onderstaande formulier, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.

  • Sleep bestanden hierheen of
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maak contact met ons

Bel ons direct op +31 (0)53 4354065 of vraag persoonlijk advies aan via het onderstaande formulier, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

  • Sleep bestanden hierheen of
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.