Kleur anodiseren

​Anodiseren, ook wel eloxeren genoemd, is het langs elektrochemische weg aanbrengen van een oxidelaag op een aluminium ondergrond. Het anodiseren zorgt voor een verfraaiing van uw aluminium onderdelen en maakt het tevens corrosie bestendig. Jansen Chroom is een expert in anodiseren en vele andere oppervlaktebewerkingen.

Kleur anodiseren

Anodiseren, ook wel eloxeren genoemd, is het langs elektrochemische weg aanbrengen van een oxidelaag op een aluminium ondergrond. Het anodiseren zorgt voor een verfraaiing van uw aluminium onderdelen en maakt het tevens corrosie bestendig. Jansen Chroom is een expert in anodiseren en vele andere oppervlaktebewerkingen.

Het proces van anodiseren

De gevormde anodiseerlagen zijn in het algemeen kleurloos, glasachtig, hard, slijtvast, en corrosiewerend. Direct na het anodiseerproces is de gevormde laag poreus van structuur. Bij het inkleuren worden deze poriën voorzien van een verfoplossing, hierna wordt een seal-behandeling toegepast welke de gevormde laag sluit.

De laagdikte na het anodiseren varieert tussen de 5 en 20 micron. De anodiseerlaag kan maatvast worden aangebracht.

Meer voordelen​

Een extra corrosiebescherming geeft zeewaardig anodiseren. Er wordt tijdens dit proces een laag van minimaal 25 micron aangebracht, die net als andere lagen kan worden ingekleurd. Zowel bij het zeewaardig, als bij het standaard anodiseren zijn de anodiseerlagen isolerend.

Maak contact met ons

Bel ons direct op +31 (0)53 4354065 of vraag persoonlijk advies aan via het onderstaande formulier, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.

  • Sleep bestanden hierheen of
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maak contact met ons

Bel ons direct op +31 (0)53 4354065 of vraag persoonlijk advies aan via het onderstaande formulier, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

  • Sleep bestanden hierheen of
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.