Glasparelstralen

Glasparelstralen of micropeenen is een bewerkingstechniek, waarbij met glazen kogels (glasparels) een oppervlak van een relatief zacht materiaal wordt bekogeld. Hierdoor worden de mechanische eigenschappen verbeterd.

Glasparelstralen

Glasparelstralen wordt gebruikt voor het bewerken van het product, om het een bepaalde ruwheid en/of uiterlijk te geven. Het is een onderdeel van voor- en nabehandelingen van materialen net als borstelen, polijsten, slijpen, zandstralen en blank lakken. Het proces van glasparelstralen impliceert het aanbrengen van een soort korrelig materiaal of straalmiddel op een oppervlak, met behulp van luchtdruk om het aan te drijven. De korrels van het glasparelbad zijn klein en glad, waardoor de voorwerpen die erin liggen een glanzende afwerking krijgen. Het straalmiddel slijt het oppervlak door schuren, waardoor de bovenste laag materiaal vaak wordt verwijderd.

Het gebruik van glasparelstralen

Glasparelstralen, ook wel parelstralen genoemd, wordt veelvuldig toegepast om auto’s, metalen, bouwprojecten, machines, zwembaden, dekken en tal van andere objecten schoon te maken en te beschermen. Glasparelstralen ontstaan met kleine glasparels die vaak specifiek voor dit doel zijn ontworpen. Het gebruik van glasparelstralen wordt ook gebruikt bij het voorbereiden van oppervlakken voor het aanbrengen van verf, coatings of anodisatie.

De voordelen van glasparelstralen

Het gebruik van glasparelstralen heeft een aantal belangrijke voordelen. Zonder een aanzienlijke hoeveelheid metaal te verwijderen, kan het oppervlak van een onderdeel snel en efficiënt worden gereinigd. Het reinigen, ontbramen, penen en afwerken kan in én bewerking worden uitgevoerd, waardoor er aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen kunnen worden gerealiseerd. Glasparels reageren niet met andere stoffen, dus ze kunnen veilig worden gebruikt met andere materialen zonder dat er een reactie optreedt.

Glasparelstralen: Een duurzame oplossing

Naast de tijdbesparing biedt glasparelstralen ook duurzaamheidsvoordelen. Doordat het oppervlak van het materiaal alleen op microscopisch niveau wordt bewerkt, wordt er geen aanzienlijke hoeveelheid metaal verwijderd, waardoor het materiaal langer meegaat. Dit draagt bij aan het verminderen van afval en het bevorderen van milieubewustzijn.

Maak contact met ons

Bel ons direct op +31 (0)53 4354065 of vraag persoonlijk advies aan via het onderstaande formulier, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.

  • Sleep bestanden hierheen of
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen over glasparelstralen

Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen over glasparelstralen. Staat uw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. 

Glasparelstralen is een bewerkingstechniek waarbij een oppervlak van een zacht materiaal wordt bekogeld met glazen kogels (glasparels) om de mechanische eigenschappen te verbeteren.
Glasparelstralen wordt gebruikt voor het bewerken van producten om ze een bepaalde ruwheid en/of uiterlijk te geven. Het wordt gebruikt als voor- en nabehandeling van toepassingen zoals borstelen, polijsten, slijpen, zandstralen en blank lakken.
De voordelen van glasparelstralen zijn onder andere het efficiënt reinigen van oppervlakken zonder veel metaal te verwijderen, de mogelijkheid om reinigen, ontbramen, penen en afwerken in één bewerking uit te voeren en het veilige gebruik van glasparels met andere materialen zonder dat er reacties optreden.
Glasparelstralen wordt uitgevoerd door met behulp van luchtdruk glasparels aan te brengen op een oppervlak. De kleine en gladde glasparels slijten het oppervlak door schuren, waardoor de bovenste laag materiaal vaak wordt verwijderd.
Glasparelstralen wordt veelvuldig toegepast voor het schoonmaken en beschermen van auto's, metalen, bouwprojecten, machines, zwembaden, dekken en andere objecten.

Maak contact met ons

Bel ons direct op +31 (0)53 4354065 of vraag persoonlijk advies aan via het onderstaande formulier, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

  • Sleep bestanden hierheen of
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.