Glasparelstralen

Glasparelstralen of micropeenen is een bewerkingstechniek, waarbij met glazen kogels (glasparels) een oppervlak van een relatief zacht materiaal wordt bekogeld. Hierdoor worden de mechanische eigenschappen verbeterd.

Glasparelstralen

Glasparelstralen wordt gebruikt voor het bewerken van het product, om het een bepaalde ruwheid en/of uiterlijk te geven. Het is een onderdeel van voor- en nabehandelingen van materialen net als borstelen, polijsten, slijpen, zandstralen en blank lakken. Het proces van glasparelstralen impliceert het aanbrengen van een soort korrelig materiaal of straalmiddel op een oppervlak, met behulp van luchtdruk om het aan te drijven. De korrels van het glasparelbad zijn klein en glad, waardoor de voorwerpen die erin liggen een glanzende afwerking krijgen. Het straalmiddel slijt het oppervlak door schuren, waardoor de bovenste laag materiaal vaak wordt verwijderd.

Het gebruik van glasparelstralen

Glasparelstralen, ook wel parelstralen genoemd, wordt veelvuldig toegepast om auto’s, metalen, bouwprojecten, machines, zwembaden, dekken en tal van andere objecten schoon te maken en te beschermen. Glasparelstralen ontstaan met kleine glasparels die vaak specifiek voor dit doel zijn ontworpen.

De voordelen van glasparelstralen

Het gebruik van glasparelstralen heeft een aantal belangrijke voordelen. Zonder een aanzienlijke hoeveelheid metaal te verwijderen, kan het oppervlak van een onderdeel snel en efficiënt worden gereinigd. Het reinigen, ontbramen, penen en afwerken kan in én bewerking worden uitgevoerd, waardoor er aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen kunnen worden gerealiseerd. Glasparels reageren niet met andere stoffen, dus ze kunnen veilig worden gebruikt met andere materialen zonder dat er een reactie optreedt.

Maak contact met ons

Bel ons direct op +31 (0)53 4354065 of vraag persoonlijk advies aan via het onderstaande formulier, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.

  • Sleep bestanden hierheen of
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maak contact met ons

Bel ons direct op +31 (0)53 4354065 of vraag persoonlijk advies aan via het onderstaande formulier, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

  • Sleep bestanden hierheen of
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.