Vernikkelen en verchromen

De neerslag uit het nikkelbad dat na verchromen verschijnt, is glanzend van uiterlijk en heeft een heel lichte geelachtige lichtreflex bij daglicht. Het deel dat vernikkeld moet worden, kan voor het vernikkelen een slijpbewerking en/of polijst bewerking ondergaan om alle krassen en beschadigingen te verwijderen.

Vernikkelen en verchromen

De neerslag uit het nikkelbad dat na verchromen verschijnt, is glanzend van uiterlijk en heeft een heel lichte geelachtige lichtreflex bij daglicht. Het deel dat vernikkeld dient te worden kan voor het vernikkelen een slijpbewerking en/of polijst bewerking ondergaan om alle krassen en beschadigingen te verwijderen.

Wat is vernikkelen?

Vernikkelen is het aanbrengen van een dunne laag nikkel op een metalen of een ander soort oppervlak. Het wordt vaak gebruikt om het metaal tegen roest en corrosie te beschermen of om het uiterlijk ervan te verbeteren. Vernikkelde materialen zijn bestand tegen roest, maar niet tegen aanraking met andere metalen. Dit betekent dat de nikkelbeschermlaag na verloop van tijd een grijze waas kan krijgen. De nikkelharslaag kan met een machine worden verwijderd, zowel als eindbehandeling en als tussenbehandeling. Door deze procedure kan de nikkellaag een matte afwerking krijgen, waardoor het een elegant uiterlijk krijgt.

De mogelijkheden van vernikkelen

Vernikkelde oppervlakken zijn bestand tegen corrosie, hebben een hoge elektrische geleidbaarheid, zijn hard en slijtvast, maar gevoelig voor krassen. Vernikkelde materialen zijn vaak sterk genoeg voor industriële toepassingen zoals in de scheeps- en vliegtuigbouw, maar ook gewoon in huishoudelijke goederen, zoals koelkasten en andere elektrische apparaten. Nadat het materiaal is vernikkeld, kan een extra laag aangebracht worden door middel van verchromen, vermessingen, verkoperen, verzilveren of vergulden. Er moet altijd rekening worden gehouden met de maximale afmetingen bij het vernikkelen.

Wat is verchromen?

Het verchromen is een techniek waarbij een dun laagje chroom aan wordt gebracht op een metalen of een ander soort materiaal. Het wordt gebruikt om het metaal te beschermen tegen roest en corrosie, of om het uiterlijk van het metaal te verbeteren. Er zijn twee manieren om iets te verchromen: hardverchromen en sierverchromen. Het verschil in de processen zit in de laagdikte die wordt neergeslagen.

Maximale afmetingen vernikkelen

Ons nikkelbad is beperkt in grootte, waardoor het vernikkelen is beperkt tot maximale afmetingen. De maximale afmetingen van vernikkelen:

  • Nikkelbad 1 4000 x 500 x 750 mm (lengte x breedte x diepte)
  • Nikkelbad 2 2300 x 1300 x 800 mm (lengte x breedte x diepte)

Maak contact met ons

Bel ons direct op +31 (0)53 4354065 of vraag persoonlijk advies aan via het onderstaande formulier, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.

  • Sleep bestanden hierheen of
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maak contact met ons

Bel ons direct op +31 (0)53 4354065 of vraag persoonlijk advies aan via het onderstaande formulier, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

  • Sleep bestanden hierheen of
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.