Vernikkelen en verchromen

Vernikkelen en verchromen

De geslepen en gepolijste onderdelen worden vernikkeld en verchroomd. Zamac onderdelen worden standaard voorzien van een koperlaag. Andere onderdelen kunnen op verzoek van de klant ook voorzien worden van een koper onderlaag.
Slijpen, borstelen, polijsten

Slijpen, borstelen, polijsten

Na het stralen worden de onderdelen geslepen, geborsteld en gepolijst. Hierbij worden de krassen en gecorrodeerde plekken zo goed mogelijk weg geslepen. Voorwaarde is wel, dat het materiaal nog dik genoeg is. Soms kan een beschadiging ook niet geheel worden weg geslepen omdat dan de vorm te veel veranderd. Er moet dan voor een compromis gekozen worden.
Stralen

Stralen

De onderdelen worden gestraald om de aanwezige corrosie te verwijderen. Er wordt zo voorzichtig mogelijk gestraald om het onderdeel zo min mogelijk te beschadigen.
Ontchromen en ontnikkelen

Ontchromen en ontnikkelen

Het chroom, nikkel en eventueel koper worden van het basismateriaal verwijderd. Dit gebeurd door middel van een (elektro)chemisch proces. Door weer bij het basismateriaal te beginnen bereiken we het beste resultaat.
Foto

Foto

Van alle ontvangen onderdelen die gerestaureerd moeten worden, wordt een digitale foto gemaakt. Zo kan gecontroleerd worden of alle onderdelen weer naar de klant terug gaan